?

Log in

Previous Entry | Next Entry

ANTI NUCLEAR

Lukiossa oli äidinkielen tunnilla väittely. Minä ydinvoimaa vastaan, kaveri ydinvoiman puolesta. Kaikki pommittivat minua kysymyksillä, ja minulle viestitettiin, että ydinvoiman vastustamisessa ei ole järkeä. 17-vuotiaana olin vakaasti sitä mieltä, että suljen Suomen ydinvoimalat. Keskustelu ydinvoimasta nuupahti sen jälkeen, kun eduskunta teki päätöksen lisäydinvoiman rakentamisesta. Nyt keskustelua on taas virinnyt. Mielipidemittausten mukaan Suomessa ydinvoimaa vastustetaan enemmän kuin tuetaan. Eikö nyt olisi aika toimia ja tuoda oma mielipide esiin?

Sunnuntaina on Helsingissä Keltainen Mielenosoitus, jolla halutaan ilmaista Pekkariselle ja kumppaneille, että Suomen pitää tehdä päästövähennyksiä 30 % ilman lisäydinvoimaa. Jos käy hyvin, olen itse paikalla, jee!

Kesäkuussa on Eurajoella ydinvoimanvastainen protestileiri, wou-wou! Mahdollisesti osallistun. Ainakin kovasti haluan. 17-vuotiaana olisin varmaankin karannut kotoa tuonne. Leirillä on mielenkiintoisia työryhmiä ja seminaareja.  Kesätentin takia en ehkä pystyisi olemaan koko leiriä.

Miksi vastustan ydinvoimaa? Syitä siihen ovat mm. ydinjätteen loppusijoitukseen liittyvät ongelmat, riskialttius ja onnettomuuksien ympäristö- ja terveysvaikutukset, kytkökset ydinaseteollisuuteen ja uraanin louhimisesta aiheutuvat haitat (mm. vesistöjen saastuminen kolmansissa maissa).

Typerää on, että Suomi haluaa rakennuttaa lisää ja lisää ydinvoimaa. Monet muut maat aikovat sulkea ydinvoimaloita tai olla rakentamatta lisää. Suomeen rakennetaan maailman suurinta ydinvoimalaa, mikä on sairasta. Olen kuullut rakenteilla olevan ydinvoimalan rakennus-teknisistä ongelmista... Ei hyvältä vaikuta! Olen vieraillut ydinvoimalassa 15-vuotiaana. Ei vakuuttanut eikä tule koskaan vakuuttamaan. Tämä on yksi niistä asioista, jonka takia haluan taistella. En halua, että Suomeen tulee lisää ydinvoimaa tai että Suomesta tulisi ydinjätteen dumppauspaikka. Suomessa ei ole maanjäristyksiä, joten Suomea pidetään turvallisena loppusijoituspaikkana. Suomessa on kuitenkin vuosittain pieniä maanjäristyksiä, mutta ne eivät vaikuta talojen rakenteisiin haitallisesti. Onko Suomen luonto niin arvoton, että tänne voidaan huoletta dumpata mieletöntä myrkkyä säilöttäväksi. En myöskään halua, että ydinvoimaa rakennetaan lisää yhtään minnekään! On todellakin muita turvallisempia energiamuotoja!


Kun Ukrainassa posahti reilu 22 vuotta sitten - seurauksista ei kärsitä ainoastaan lähiseuduilla. Vieläkään ei ole konsensusta, että Tsernobylin räjähdys on vaikuttanut Euroopassa syövän lisääntymiseen. Eräs biologi on sanonut, että Tsernobylin laskeuma on vajonnut vain kolme senttiä.

Lisätietoja: Sunnuntain miekkari Helsingissä
Leiri
Olkiluoto.info
Mitä TVO (Teollisuuden Voima Oyj) kertoo ydinvoimaloista?
Tsernobylin ydinvoimalaonnettomuudesta Wikipediassa

Mikä on sinun kantasi ydinvoiman lisärakentamiseen Suomessa ja ydinvoimaan yleensä?

Tags:

Comments

ap_ril_li
May. 29th, 2008 01:33 pm (UTC)
Laitoin sulle juuri tekstiviestin :)

Kiitos kuvakehuista! :)

Totta turiset tuosta ydinvoima-asiasta. Tää on taas vähän niitä Se on voimissaan, mihin sijoitetaan rahaa -juttuja. Örr. En tykkää ydinvoimasta. Ehkä tämä entry sen jo kertoikin :D

Lähde miun kans sinne leirille mellakoimaan, jookos? Riot goths!!!
musta_lilja
May. 29th, 2008 01:50 pm (UTC)
Huomasin. ;)
Pohdin asiaa kuumeisesti ja päätän asian vielä tänään. Kolme tuntia autossa ja kaksi tuntia mielenosoituksessa... juuri kun poikaystävän kesäloma on alkanut. :P

Dumpster Divin' Goths Go RRRIOT!!!

Aamujoogaa!! <3 Kello seitsemältä aamulla... XI
Aikooko joku muka ehtiä nukkumaan leirillä?
"Sisätilat on tarkoitettu ensisijaisesti lasten kanssa tuleville ja muista erityissyistä sisämajoitusta tarvitseville." Kelpaisiko perusteeksi hienohelmagoottius ja metrin mittaiset hiukset? ;) Taidan olla vain hengessä mukana ja mennä makuupussin kanssa Puolalanpuistoon.

Enpä muuten tiennyt, että kyseessä on maailman suurin reaktori. Siitä on kuitenkin tulossa oikein hyvä esimerkki ydinvoimaa vastaan: hirveän kallis, myöhässä ja työnjohtokin vaihtui. Ehkä hiilidioksidipäästöjä lukuunottamatta siinä meni kaikki ydinvoiman puolustusargumentit viemäristä alas, hä hä.
ap_ril_li
May. 29th, 2008 01:57 pm (UTC)
Sulla on nyt sitten se mies! Hoitaaks se tukkaansa hyvin :D

Älä oo tylsä, tuu nyt vaan tuonne leirille :D Itse en ole ihan varma vielä, mutta olisi niin kiva mennä :) Ai niin, elokuussa on Espoossa vegaaniurheiluleiri. Siellä on joogaa, tanssia jne. Linkitän lisätietoa, jos kiinnostaa. Eikä oo pakko olla vegaani tullakseen leirille :) Emmäkä oo: len pahis ja syön ötökkäkarkkeja ja joskus maito- ja munatuotteita <__< Tietty voit ehdottaa, josko extrapitkätukkaisena hienohelmagoottina saisit majoittua sisällä :) Ajattelin muuntautua haisevaksi krustipunkiksi tuon leirin ajaksi :D Sikäli jos menen sinne!
musta_lilja
May. 30th, 2008 05:35 pm (UTC)
En sitten ilmoittautunut. Toivottavasti te muut pääsette matkaan.

Mies ei hoida tukkaansa oikein mitenkään mutta kummasti alkoi pohtimaan viimeksi, josko hankkisi oikein hoitoaineen. Mistäköhän se moisen idean sai... :D Sille toisaalta sopii sellainen kevyesti sekava leijonanharja. :)

Metsäpöheikköjen keskelle ydinvoimaleirille en tule, se on aika saletti. Linkkaa vain infoa vegaaniurheiluleiristä, koska Google oli aika kitsas. Epäilen saapumistani paikalle, mutta kuulostaa silti kiinnostavalta.

Latest Month

September 2009
S M T W T F S
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Page Summary

Powered by LiveJournal.com
Designed by chasethestars