?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry | Next Entry

ANTI NUCLEAR

Lukiossa oli äidinkielen tunnilla väittely. Minä ydinvoimaa vastaan, kaveri ydinvoiman puolesta. Kaikki pommittivat minua kysymyksillä, ja minulle viestitettiin, että ydinvoiman vastustamisessa ei ole järkeä. 17-vuotiaana olin vakaasti sitä mieltä, että suljen Suomen ydinvoimalat. Keskustelu ydinvoimasta nuupahti sen jälkeen, kun eduskunta teki päätöksen lisäydinvoiman rakentamisesta. Nyt keskustelua on taas virinnyt. Mielipidemittausten mukaan Suomessa ydinvoimaa vastustetaan enemmän kuin tuetaan. Eikö nyt olisi aika toimia ja tuoda oma mielipide esiin?

Sunnuntaina on Helsingissä Keltainen Mielenosoitus, jolla halutaan ilmaista Pekkariselle ja kumppaneille, että Suomen pitää tehdä päästövähennyksiä 30 % ilman lisäydinvoimaa. Jos käy hyvin, olen itse paikalla, jee!

Kesäkuussa on Eurajoella ydinvoimanvastainen protestileiri, wou-wou! Mahdollisesti osallistun. Ainakin kovasti haluan. 17-vuotiaana olisin varmaankin karannut kotoa tuonne. Leirillä on mielenkiintoisia työryhmiä ja seminaareja.  Kesätentin takia en ehkä pystyisi olemaan koko leiriä.

Miksi vastustan ydinvoimaa? Syitä siihen ovat mm. ydinjätteen loppusijoitukseen liittyvät ongelmat, riskialttius ja onnettomuuksien ympäristö- ja terveysvaikutukset, kytkökset ydinaseteollisuuteen ja uraanin louhimisesta aiheutuvat haitat (mm. vesistöjen saastuminen kolmansissa maissa).

Typerää on, että Suomi haluaa rakennuttaa lisää ja lisää ydinvoimaa. Monet muut maat aikovat sulkea ydinvoimaloita tai olla rakentamatta lisää. Suomeen rakennetaan maailman suurinta ydinvoimalaa, mikä on sairasta. Olen kuullut rakenteilla olevan ydinvoimalan rakennus-teknisistä ongelmista... Ei hyvältä vaikuta! Olen vieraillut ydinvoimalassa 15-vuotiaana. Ei vakuuttanut eikä tule koskaan vakuuttamaan. Tämä on yksi niistä asioista, jonka takia haluan taistella. En halua, että Suomeen tulee lisää ydinvoimaa tai että Suomesta tulisi ydinjätteen dumppauspaikka. Suomessa ei ole maanjäristyksiä, joten Suomea pidetään turvallisena loppusijoituspaikkana. Suomessa on kuitenkin vuosittain pieniä maanjäristyksiä, mutta ne eivät vaikuta talojen rakenteisiin haitallisesti. Onko Suomen luonto niin arvoton, että tänne voidaan huoletta dumpata mieletöntä myrkkyä säilöttäväksi. En myöskään halua, että ydinvoimaa rakennetaan lisää yhtään minnekään! On todellakin muita turvallisempia energiamuotoja!


Kun Ukrainassa posahti reilu 22 vuotta sitten - seurauksista ei kärsitä ainoastaan lähiseuduilla. Vieläkään ei ole konsensusta, että Tsernobylin räjähdys on vaikuttanut Euroopassa syövän lisääntymiseen. Eräs biologi on sanonut, että Tsernobylin laskeuma on vajonnut vain kolme senttiä.

Lisätietoja: Sunnuntain miekkari Helsingissä
Leiri
Olkiluoto.info
Mitä TVO (Teollisuuden Voima Oyj) kertoo ydinvoimaloista?
Tsernobylin ydinvoimalaonnettomuudesta Wikipediassa

Mikä on sinun kantasi ydinvoiman lisärakentamiseen Suomessa ja ydinvoimaan yleensä?

Tags:

Comments

ap_ril_li
Sep. 10th, 2008 11:40 am (UTC)
Re: BS
"Muitutat hieman teknologisen kehityxen jarruja, jotka olivat vakuuttuneita, että ihminen ei kestä höyryjunien mahtavia nopeuxia."

Ehkä mä pakenen tästä omavaraiskommuuniin metsän keskelle polttamaan nuotiota :D Ei vaan... No, ydinvoima on yksi niistä asioista, joista hyvin harvoin voi puhua ilman affektilatauksia. No, katsotaan, miten käy, kun lisäydinvoimaa lienee tulossa.
hobgob
Sep. 11th, 2008 04:28 am (UTC)
Planeetan tuhoamisesta
Omavaraiskommuuni on loistava tapa laskea elämänlaatuaan, mutta semi omavarais kommuuni olis varmaankin ok toimiessaan (kunhan on riitävän suuri omenatarha siideriä varten. Muutenkin kommuunin jäsenten kannattaa ymmärtää, että etanoli = elämä).

Ei siinä mitenkään erikoisesti taida käydä; tuloerot kasvavat avolouhosten kanssa. Tuo avolouhosten parjaus on hieman järjetöntä, kun seuraavana on Chuquicamata Mine koko karkeasti (,joka on kait planeetan suurin avolouhos):

Size of pit: L=4,500m, W=3,540m, D=800m.

Eli ne eivät ole kuin muutaman kuutiokilometrin kokoisia; ne eivät nielaise valtioita, eikä niitä löydä satelliittikuvista, jos ei tiedä niiden sijainteja. Jos laitat google mapsiin Chuquicamata Mine, chile, voit huomata, ettei sen lähellä oikeastaan ole yhtään mitään jota avolouhos voisi häiritä; ei vettä, ei luontoa, eikä sivilisaatiota. Jos otat ruudulle koko chilen, voit huomata, ettei kaivos ole kuin kärpäsen paskan kokoinen. (Kannattaa samalla katsoa minkäkokoisina näkyvät suurkaupungit.)


Rikkidioxidipäästöt

vuonna 1999 ihmisen toimien seurauxena ilmakehään vapautui ~19 miljoonaa tonnia SO2:sta. Vuonna -92 yxistään Pinatubotulivuori vapautti ilmakehään ~17 miljoonaa tonnia rikkidioxidia; jos muutaman miljoonan vuoden kuluttua planeetalle sattuu kasvamaan |laskeutumaan (jälleen?) sivilisaatio, joka harrastaa arkeologiaa, niin saattaisi se havaita poikkeuxellista vulkaanista aktiivisuutta tutkiessaa näytteitä tältä ajalta. (Ehkä Marssissa on sittenkin ollut elämää.)

+keski-afrikkalaisten hyvin voinnilla on yhtä vähän merkitystä kuin polttopuun kuoren alaisella hyönteispopulaatiolla.

Latest Month

September 2009
S M T W T F S
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Page Summary

Powered by LiveJournal.com
Designed by chasethestars